O HEYKELİN YIKILMASI BİZİ SEVİNDİRDİ”

20.08.2014 11:27:04

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK mezarlığına teröristin heykelinin dikilmesine tepki göstererek, huzursuzluk çıkmadan önce heykele müdahale edilmesi gerektiğini söy

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yolaçtı köyünde PKK mezarlığına terörist Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesine tepki gösterdi. Heykelin dikilmesine huzursuzluk çıkmadan önce müdahale edilmesinin gerektiğini söyleyen Yavuz, “Kırsal bölgelerde askerlerimize karşı terör örgütü propagandası yapan hain terör örgütünün Lice’de sözde şehitlik anıtına heykelinin dikilmesi biz şehit aileleri ve gazileri rencide etmiştir. Biz şehit yakınları ve gaziler olarak vatanımıza karşılıksız bedel ödedik ve bedel ödemeye de her zaman hazırız. Vatanımıza göz dikmiş hainlere karşı her zaman mücadele etmeye de devam edeceğiz. Diyarbakır Lice’de terör örgütünün heykeli dikilerek resmi tören adı altında binlerce kişinin katılımlarıyla heykelin açılışı yapıldı. Biz burada vatanımızın birliği ve huzuru için mücadele ediyoruz ve mücadele etmeye de devam edeceğiz. Maalesef devletimizin verdiği tavizlerden dolayı orada rahat hareket edip, terör örgütü propagandası yapıp, yol kesiyorlar ve devletimizin polisini askerini darp ediyorlar. Bunu yapanlar da hiçbir zaman hakkettiği cezalara çarptırılmıyorlar ve hak ettiği müdahaleler de yapılmadı” ifadelerini kullandı.
Heykelin yıkılmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Yavuz, “Heykelin yıkılması bizi sevindirdi. Yetkililerin heykelin dikilmesine göz yumması bizi üzüyor. Huzursuzluk çıkmadan önce müdahale etmesi gertekirdi” dedi. (İHA)